cateringbedrijf, vegetarische keuken (natuurvoeding)

agenda

Kookworkshops met open inschrijving:

(geef aan als je een bepaald product niet eet dan probeer ik daar rekening mee te houden)

Dinsdag 9 oktober 2018, 18.00 uur: Gezond en lekker lunchen op school

Inspiratie en recepten voor in de lunchtrommel van je kind want jij wil natuurlijk wel iets gezonds mee geven. Maar hoe doe je dat, waar kies je dan voor en hoe varieer je zodat het voor je kind leuk en aantrekkelijk blijft zijn/haar lunchbox te openen en leeg te eten?
Deze workshop wordt gegeven in samenwerking met Lotte Schoenmakers, mede-eigenaar van Natuurwinkel Malden. Aanmelden

Woensdag 10 oktober 2018, 18.00 uur: Vegetarische gerechten uit het Midden-Oosten
Deze omvat recepten uit Zuidwest-Azië en Noord-Afrika. Veel gebuikte ingrediënten zijn onder andere pompoen, kikkererwten, sumak, munt, peterselie, honing en sesamzaad. Daar gaan we lekkere vegetarische gerechten mee maken. Doe je mee? 
Aanmelden

Dinsdag 6 november 2018, 18.00 uur: Peulvruchten
We gaan een tafel vol gerechten met peulvruchten maken, van voorgerecht, hapje, hoofdgerecht, salade tot nagerecht. Al doende leer je hoe je peulvruchten het beste kunt bereiden, verwerken en bewaren. Laat je verrassen en neem de reader mee naar huis zodat je er thuis verder mee kunt experimenteren. 
Aanmelden

Maandag 26 november 2018, 18.00 uur: ‘Goed Zoet’, zonder geraffineerde suiker
Dat witte geraffineerde suiker en witte bloem niet zo gezond is voor ons lijf weten we eigenlijk allemaal wel. Maar hoe maak je nou zoete koekjes, taarten en ander lekkers zonder deze producten? Hoe kun je in een bestaand recept de suiker vervangen door een meer gezondere versie. Voeding in plaats van vulling, daar gaat deze workshop over. Doe je mee? 
 Aanmelden

Donderdag 13 december 2018, 18.00 uur: Feestelijk vegetarisch
Met de feestdagen in zicht gaan we mooie vegetarische gerechten maken voor Kerstmis en Oud & Nieuw. Zowel kleine hapjes, voor- hoofd- en nagerechten komen aan bod. Uiteraard met producten uit het seizoen. Doe mee en verras je gasten met de Feestdagen met jouw creaties. Aanmelden

Voorjaar 2018, 18.00 uur: Kruiden en specerijen
Door verse kruiden te gebruiken hoef je minder of geen zout toe te voegen aan je maaltijd. Ook specerijen zijn een lekkere en gezonde smaakmaker in je soep, salades en andere gerechten. We maken zelf een currypasta en kruidenolie en gaan dieper in op de toepassing van kruiden in de keuken.
 Aanmelden

Regelmatig worden hier nieuwe data toegevoegd.


Tijd: 18.00 tot ongeveer 22.00 uur (tenzij anders vermeld).

We gebruiken de vernieuwde keuken in Dorpshuis de Slenk, Reestraat 2, 6562 LK Groesbeek (de Horst), tenzij anders vermeld.

Wat neem je mee naar de workshop:

  • Je eigen koksmes, als je dat graag hebt. Er zijn altijd extra messen aanwezig
  • Lege glazen potjes of bakjes om restjes in mee naar huis te nemen
  • Schorten zijn aanwezig

Kosten workshops in 2018: 48 euro per persoon voor een workshop, een serie van drie workshops binnen een half jaar kost 135 euro (niet overdraagbaar).

Meer inhoudelijke details vind je op het tabblad kookworkshops.


Aanmelden voor workshops graag via het contactformulier. Je inschrijving is compleet zodra het bedrag op mijn rekening staat: NL71 TRIO 0198 0104 86 t.n.v. bioCatootje/OML Steenbrink te Groesbeek. Je ontvangt dan een bevestiging van je aanmelding.

Je kunt ook een kookworkshop cadeau doen. CADEAUBONNEN kun je aanvragen via het contactformulier. Vermeld er bij voor welk bedrag je een cadeaubon wilt (elk gewenst bedrag is mogelijk), op welk adres je de box wilt ontvangen en maak het bedrag over op bovenstaand rekeningnummer. De bon wordt zo snel mogelijk opgestuurd.

Wil je een kookworkshop met je vriendinnen of collega’s? Neem contact met me op dan overleggen we wat de mogelijkheden zijn.